Opleiding

Sportmassage Allround

Voetreflex

 

VOETREFLEX MASSAGE

Voetreflex massage is een behandeling die zowel preventief  als therapeutisch kan werken bij lichamelijke en/of emotionele klachten.

Hierbij kan gedacht worden aan o.a. hoofdpijn, hormonale klachten, darmklachten, algehele vermoeidheid, vocht vasthouden, depressies en bijvoorbeeld pijnklachten die niet rechtstreeks te masseren zijn. Een voetreflex massage is behalve effectief ook heel ontspannend.

Hoe werkt voetreflexmassage ?

Voetreflexmassage is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones die onder de voeten liggen, om zodoende in de corresponderende lichaamsdelen reacties op te wekken. Dit zijn de energiereflecterende punten. Bij niet goed funktioneerde organen of lichaamsdelen  zijn  deze plekken vaak pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat doordat de doorstroming van energie is geblokkeerd. 

Door de  druk wordt deze blokkade opgeheven. Dit komt door het zelfgenezend vermogen, dat iedereen bezit, hiermee wordt geactiveerd.

Deze massage is een goede aanvulling op een algehele massagebehandeling of bij een ontspannende massage.

De cursus

Er wordt op de medecursisten geoefend uit een werkmap en met behulp van voetreflexmassage boek  (met een uitklapbare poster van de voeten)

Na deze dag bent u in staat om een goede voetreflexmassage behandeling te geven van ca 45 min.

Aan het eind van de dag ontvangt u een certificaat van deelname.

In het najaar komt er een  herhalingscursus en vervolgcursus waar dieper op de bepaalde behandeling wordt ingegaan. Informatie hierover volgt nog of krijgt u nadat u deze cursus gevolgd heeft.

 voetreflex

Cursusinformatie

Cursusdag : 

zondag

Cursustijden:

10.00- 16.00 uur

Cursusduur:

 1 dag 

Aanvang cursus:

 14 okt

Cursusgeld:

€ 145,00 ( incl. cursusmap en boek en certificaat van deelname)

Aanmelden