Opleiding

Sportmassage Allround

Cupping massage therapie

Cupping massage therapie

cupping massage 

 Het is een veel voorkomende methode die tegenwoordig niet alleen door Chinees maar ook door Westerse mensen wordt gebruikt.

Het is al ongeveer 35 eeuwen in Egypte geweest. Hoewel het is toegeschreven aan hiërogliefgeschriften, wordt het nog steeds beschouwd als een Chinese uitvinding. De cupping techniek wordt vandaag veel toegepast in landen zoals Polen,  Malta, Finland, Vietnam, Korea, Japan, China en heeft in de Verenigde Staten een aantal populariteit behaald. Terwijl er traditionele medische methoden vandaag zijn, wordt de oude cupping therapie doorlopend beoefend door vele alternatieve geneeskundepraktijken voor verschillende behandelingen van aandoeningen. Cupping techniek is derhalve niet beperkt tot alternatieve geneeskunde professionals, omdat het eenvoudig kan worden geleerd en toegepast om gemeenschappelijke gezondheidsproblemen te behandelen.

 In combinatie met acupunctuur behandelingen kan de cupping-techniek de veiligste alternatieve aanpak zijn voor pijnvermindering. Deze methode omvat gewoonlijk een glas of fijne plastic bekers, meestal met zuigbuizen. Er wordt echter aangenomen dat in de vroege tijden een gehulde dierhoorn in Oost-Azië werd gebruikt om toxines (giftige stoffen) uit slangenbeten te verwijderen.

Cupping massage therapie behandeling

Effectieve genezing gebeurt wanneer kopjes op het oppervlak van de huid worden geplaatst om bloedstijging mogelijk te maken. Kopjes die vacuüm wordt in het vat gebracht waardoor de huid opstijgt en het tegen de huid afdicht. Deze afname in druk zorgt voor een vacuüm om bloed en lymfe aan het gebied te trekken. Het zuigt slecht bloed uit het lichaam om het systeem van de patiënt te reinigen.Bij cupping wordt ook met warmte gewerkt. Op bepaalde punten op uw lichaam worden verwarmde glazen bollen (cups) aangebracht. Op die plekken ontstaat een vacuüm waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd.

Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen.

De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid.

 

Cupping vermindert  stress- en pijnklachten

De meeste mensen die bekend zijn met cupping gebruiken het als een behandeling om symptomen van de verkoudheid of griep te verlichten. Cupping wordt ook gebruikt voor ontspanning en stressverlichting; De meeste zijn op zoek naar pijnonderdrukking voor rugpijn, nekpijn, bevroren schouder, oud voetbal of rugbyletsel, herhalende stressverwondingen.

 Cursusinformatie

Cursusdag: nnb 
Lestijden:  10.00 uur - 16.00 uur
Aantal lessen: 1
Aanvang cursus: nnb
Aantal cursisten:  Maximaal 12 (min. 4)
Cursusgeld € 135,00 ( incl cupping basis set)