Opleiding

Sportmassage Allround

Bamboe Massage

De bamboe massage behoort tot de massages die voornamelijk bedoeld zijn om te kunnen ontspannen en alle zorgen van alle dag even te vergeten.Wanneer je een bamboe massage hebt ondergaan, dan voel je je krachtiger, energieker en frisser. 

De bamboe massage heeft een hoog ontspanningsniveau.

De technieken die bij de bamboe massage worden toegepast, kunnen worden vergeleken met die van onder meer shiatsu en lymfedrainage. De bamboestokken worden als hulpmiddelen ingezet om een complete lichaamsmassage te geven.

Tijdens de bamboe massage worden er twee belangrijke eigenschappen onderscheiden. Dit zijn de Pyro en de Piezo elektriciteit. De Pyro elektriciteit wordt geactiveerd door warmte en de Piezo elektriciteit wordt geactiveerd door druk. Deze twee eigenschappen kunnen worden geactiveerd door de bamboestokken, die het vermogen hebben dieper in de weefsels door te dringen.

De bamboestokken worden direct over de blote huid bewogen met behulp van warme olie. Hoewel de bamboe massage op de eerste plaats een ontspannende werking heeft, doet deze het lichaam ook zeker goed. De bamboe massage kan uitstekend worden toegepast wanneer het nodig is de bloedsomloop opnieuw te stimuleren. Daarnaast helpt het de giftige stoffen uit het lichaam te zuiveren. 

 

Kleding

Om gemakkelijk te kunnen masseren, kunt u het beste het volgende aantrekken:

  • T-shirt of poloshirt met korte mouwen
  • een trainings- of joggingpak
  • sport- of trimschoenen

Benodigheden voor de praktijklessen

Voor deze praktijklessen, waar de medecursisten de proefpersonen zijn, wordt u verzocht het volgende mee te nemen:

  • een (hoes)laken voor het afdekken van de massage tafel
  • 4 handdoeken (2 grote en 2 kleine) voor het afdekken van niet-behandelde lichaamsdelen van de proefpersonen, om afkoeling te voorkomen

Lessen

Naast een klein theoretisch deel zijn het voornamelijk praktijklessen dat gegeven worden.


Hygiëne

Vanuit hygiënisch oogpunt gezien is een schoon gewassen lichaam een eerste vereiste. Om goed te kunnen masseren moeten de nagels kort geknipt zijn. Om beschadigingen van de huid te voorkomen, moeten sieraden zoals ringen en horloges af worden gedaan. Kostbare sieraden kunt u het best thuislaten!

Cursusinformatie

Cursusdag: nnb
Lestijden:  10.00 uur - 16.00 uur
Aantal lessen: 1
Aanvang cursus: nnb
Aantal cursisten:  Maximaal 6 (min. 4)
Cursusgeld €  125,00. Dit is inclusief lesmateriaal, massageolie en een certificaat.

De cursusmap wordt ,na betaling van het volledige cursusgeld , uw eigendom.